برگزاری وبینارآموزشی-تعاملی مشاوران کل کشور در دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمانشاه
در ابتدای این جلسه و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران ،جناب آقای دکتر شیرزادی رییس محترم دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمانشاه ضمن خوش آمد گویی به میهمانان و مدعوین گرامی از مسؤلین محترم آموزشکده فنی دختران کرمانشاه به خاطر تشکیل این جلسه تقدیر و تشکر به عمل آوردند.
ایشان در ادامه به ضرورت وجود مشاوره در دانشگاه و نقش آن در پیشبرد اهداف و حل مشکلات و معضلات دانشجویی اشاره نمودند و افزودند: انتظار داریم که همکاران ما در مرکز مشاوره در زمینه های تحصیلی ، ازدواج ،راهنمایی و توانمندسازی شغلی ،سوء مصرف مواد و داروها، مسائل فردی و روابط بین فردی ،حل تعارض و کشمکش ها ،مشکلات روانشناختی مانند آسیب رساندن به خود و بیماریها و اختلالاتی مانند افسردگی و وسواس و ... دانشجویان و دانشگاه را همراهی نمایند . وی فضاسازی مناسب محیط های دانشجویی از لحاظ بهداشت روانی با ایجاد انگیزه در شکوفایی استعدادها برای پرورش دانشجویان خلاق و کارآمد را جهت کمک به تامین نیروی انسانی متخصص و جامعه سالم از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و تبلیغاتی محیطی را خواستار شدند .
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمانشاه در ادامه صحبت هایشان اهم فعالیتهای مرکز مشاوره از لحاظ ساختاری را به چند بخش به شرح زیر تقسیم نمودند:
الف :بخش آموزش پیشگیری و انتشارات ب :بخش مشاوره و درمان ج:خدمات مددکاری د: بخش توانمند سازی
وی فعالیت در بخش آموزش پیشگیری و انتشارات را در سه محور زیر تقسم بندی نمودند :
1- برگزاری کارگاه های آموزشی عمومی ویژه دانشجویان 2- بر گذاری کارگاه های آموزشی ویژه اعضای محترم هیأت علمی و کارکنان دانشگاه 3- برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی ویژه طرحهای پیشگیری در استان.
دکتر شیرزادی اهم فعالیتها در بخش مشاوره و درمان را نیز در دو محور خلاصه نمودند : خدمات روان درمانی و مشاوره خوابگاه
ایشان فعالیت های خدمات مددکاری را نیز به دو قسمت تقسیم نمودند :خدمات تخصصی مددکاری و خدمات حمایتی و معیشتی مددکاری
وی در خصوص فعالیت مشاورین در بخش توانمند سازی ، اهم فعالیت ها را با هدف توانمدسازی در میان کنشگران اجتماعی دانستند
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان کرمانشاه در پایان صحبت هایشان اساتید و دانشجویان را مورد خطاب قرار دادند و بیان داشتند :
استعدادها و محبت هایی را که دارید حفظ کنید بیاموزید چگونه آن استعدادها و موهبت های الهی در راه خدمت به دیگران و توسعه جامعه خودتان استفاده کنید تلاش کنید با ارزش شوید و مطمئن باشید موفقیت شما را تغییر خواهد داد یادمان باشد که تقدیر تقویم افراد عادی و تغییر و تحول و تدوین افراد بزرگ است پس بزرگ باشیم و از امروز یاد بگیریم که فرصت ها را از دست ندهیم .
در ادامه جلسه جناب آقای دکتر صفاری نیا سرپرست محترم مشاوره و سلامت وزارت علوم ضمن خوش آمد گویی به حاضرین و تشکر از زحمات مشاورین گرامی عنوان داشتند که مشاوران باید به عنوان مغز متفکر اجتماعی در مباحث ویژه مشاوره ورود نمایند، به عنوان مثال دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمانشاه می تواند به گونه ای عمل نماید تا در زمینه مبارزه با سیگار و قلیان و اعتیاد به عنوان یک قطب عمل کند . ایشان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان نمودند که دانشجویان باید درک بهتری از حمایت مسئولین دانشگاه داشته باشند . برای این منظور بهتر است گروه درمانی را در سرلوحه کار خود قرار دهید ایشان در پایان سخنان خود از زحمات ارزشمند سرکار خانم دکتر خالقی تشکر ویژه نمودند .
سخنران بعدی این مراسم آقای دکتر مجتبی علی بکیان عضو محترم هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، به درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد تاکید نمودند و عنوان کردند که اکت بر این باور است که نباید از مشکلات فرار کنیم بر عکس اکت به دنبال این است که در کنار شرایط سخت به موفقیت ها و هدف های خود برسیم .
وی در ادامه چهار موج روانشناسی را به شرح زیر مطرح نمودند:
۱ . روانکاوی (فروید) ۲ . رفتاری( پاولوف) ۳ . هستی گزینی( مازلو ) ۴. فرافردی (اریک برن )
سخنران بعدی این وبینار ،سرکار خانم دکتر فریده خالقی ، مدیر کل محترم دفتر مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای ،ضمن تشکر از مشاوران و رابطین محترم از فعالیتهای قابل تحسین همکاران قدردانی نمودند.ایشان در ادامه عنوان : بعد از سه سال از تاسیس مراکز مشاوره الان تلاش من این است که بحث پستها و قراردادها را به شکل مناسبی تنظیم کنیم که خیال مشاوران محترم از بابت پرداخت ها راحت شود ولی موانع زیادی هست .
ایشان در بحث علمی خود را مورد توجه و آگاهی دانستند وتوجه آگاهی را از شروط شروع اکت است و افزودند : خیلی از ما بی توجه و غافل هستیم .صنعتی شدن باعث درگیر شدن در کار و زندگی صنعتی شده و ذهن ما درگیر نموده و ما در لحظه حضور نداریم .باید در لحظه زندگی کنیم و افسوس گذشته را نخوریم. معمولاً ما تمرکز لازم را نداریم و گرفتار گذشته و آینده هستیم که این باعث اضطراب و افسردگی و وسواس میشود. ما باید جایی که هستیم باشیم .ذهن باید در کنار بدن باشد.
یکی دیگر از مشکلات جدی تعارض بین عقل و دل است با ذهنآگاهی سعی میکنیم بین عقل و دل و عاطفه غراوت ایجاد کنیم ما اعتیاد و قضاوت گری داریم و این در حال بودن را از ما می گیرد ما از تجارب خودمان عبرت نمی گیریم به خاطر همین باید روی تمرکز ذهن و هدایت آن کار کنیم و به حال برسیم با تغییر عادت ها و حساسیت زدایی می توان بر مشکلات فائق آمد .
سخنران آخر این وبینار جناب آقای رحمانی ، مشاور محترم آموزشکده شماره یک کرمانشاه بودند. ایشان یکی از مشکلات و معضلات رایج را در بین دانشجویان افسردگی ذکر کردند و در خصوص این بیماری و علائم شایع آن ، بحث تنوع افسردگی در جنسیت ، بحث سن شیوع افسردگی ، وجود افسردگی در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی و ... مطالبی را عنوان نمودند.